Het is bijna 15 jaar geleden dat Tesco zijn getrouwheidsprogramma “Clubcard” lanceerde. Het campagneconcept draaide rond een gewone bedankbrief.
Het ging er toen niet om toekomstige kortingen te beloven voor een gewenst gedrag –aankoopbedrag, verhoging van de bezoekfrequentie aan verkooppunten, maar gewoon om een erkenning van een nationaal grootmerk voor de trouw van elk van zijn klanten.
Tegenwoordig wordt deze getrouwheidsaanpak zonder onmiddellijke “call to action” beschouwd als een van de successleutels van het programma.
Een gevestigde basis die erkenning en een beter commercieel beheer verdient:
Welk budget investeert u vandaag in het begrijpen van uw beste klanten en een verpersoonlijkte communicatie naar hen toe?
Hebt u een goed begrip van de waarde die uw aanbod inhoudt voor uw “top spenders”?
Welke voordelen biedt u hen spontaan vóór ze ermee dreigen over te stappen naar de concurrentie?
Wanneer richtte u voor het laatst een specifieke, doelgerichte communicatie naar deze gevestigde basis?
Bekijkt u regelmatig de impact van uw acties om nieuwe klanten te rekruteren op uw bestaande klanten?
Zijn uw berichten voor de hernieuwing van contracten en abonnementen of voor betaalrappels even commercieel als uw rekruteringcampagnes?
Tips en weetjes:
Benader uw trouwe klanten op basis van evenementen met betrekking tot uw samenwerking:
Hoewel een verjaardagsmailing gepercipieerd kan worden als indringend, zal een aanbod gekoppeld aan de verjaardag van een contractuele relatie, aan de Xe aankoop of aan een vraag naar informatie aan uw dienstencenter beschouwd worden als relevant, gerechtvaardigd en geloofwaardig
Luisteren, dan pas voorstellen:
Een trouwe klant geeft graag zijn mening, hij deelt graag mee dat hij tevreden is en wil geruststelling over zijn keuze, begin uw dialoog dus altijd met een luisterfase. Een tevredenheidstudie kan een ideale basis zijn om leads te identificeren.
De keuze geven aan uw klanten:
Bijvoorbeeld voor “packages” waar ze toegang zouden willen toe hebben zonder ze à priori in vakjes te plaatsen en nog minder in valorisatiesystemen, uitsluitend gebaseerd op het omzetvolume (brons, zilver, goud…)
En als we de kracht van het woord “Danku” eens opnieuw zouden ontdekken voor het omzetvolume.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten